Sbrinz AOP
Sbrinz AOP

Sbrinz AOP

De extra pittige extra harde

Sbrinz AOP is een pittige extra harde kaas uit Centraal-Zwitserland met een eeuwenoude traditie. Hij wordt in 30 geselecteerde dal- en alpenkaasboerderijen dagelijks gemaakt van eersteklas rauwe melk, leb en zout. Sbrinz is een 100% natuurlijk product, dat zonder toevoeging van welke additieven dan ook wordt geproduceerd. Ook de rijping gebeurt in het oorsprongsgebied. Sinds 2002 is Sbrinz gecertificeerd met de beschermde oorsprongsbenaming AOP (Appellation d’Origine Protegée). Dit garandeert dat in de verkoop alleen Sbrinz te vinden is die aan de strenge kwaliteitseisen van het specificatieblad voldoet.

Ten minste 18 maanden gerijpt

Het vraagt tijd voordat deze pittige kaas uit Centraal-Zwitserland kan worden gegeten, veel tijd. De rijping duurt ten minste 18 maanden – hoe langer de opslag, hoe aromatischer en kruidiger het bouquet wordt.

Sbrinz AOP is de enige Zwitserse kaas die op drie verschillende manieren kan worden gegeten: wanneer hij 18 maanden oud is, kan hij in flinterdunne rolletjes worden geschaafd. In stukjes gebroken is hij vanaf 24 maanden een verrijking voor elke kaasplank of bij het aperitief. En ten slotte vormt Sbrinz als gemalen kaas de perfecte finishing touch voor ontelbare gerechten. Sbrinz AOP is heerlijk veelzijdig en smaakt bij elke gelegenheid!

Recepten met deze kaas