Vacherin Fribourgeois AOP
Vacherin Fribourgeois AOP

Vacherin Fribourgeois AOP

De crèmige delicatesse

Als echt streekproduct weerspiegelt Vacherin Fribourgeois AOP op subtiele wijze het volledige smaakpalet van de flora in de Voor-Alpen en de hoogvlakte rond Fribourg.

De door een garantielabel beschermde kaas onderscheidt zich door zijn uitgesproken karakter. Dankzij zijn fijne, smeltende, uiterst geraffineerde en lekker ruikende deeg neemt Vacherin Fribourgeois AOP een toppositie bij de kaasspecialiteiten in.

Groot vakmanschap en veel liefde voor het beroep kenmerken de professionele kaasmakers in het kanton Fribourg. In hun dorpskaasmakerijen verwerken zij dagelijks de aangeleverde koemelk – een kwalitatief hoogstaande, voedzame en geurende grondstof. De productie gebeurt volgens een traditioneel, uniek en origineel recept.

Door het affineren en de speciale behandeling is Vacherin Fribourgeois AOP uitstekend geschikt om uit het vuistje te eten. Dit eersteklas product geeft uw kaasplank een originele toets. Als basisingrediënt verleent hij de fondue moitié-moitié (die voor de helft uit Gruyère AO en voor de helft uit Vacherin Fribourgeois AOP bestaat) een crèmige structuur en voortreffelijke smaak.

Recepten met deze kaas