Recepten met Zwitserse kaas
Naar overzicht
Kalfsmedaillons gevuld met champignons en Appenzeller® Surchoix

Kalfsmedaillons gevuld met champignons en Appenzeller® Surchoix

Ingrediënten

Voor 4 personen
1 + 1 el olijfolie
150 g Parijse champignons, in dunne plakjes
500 g kalfsmedaillons (4stuks van 1 tot 1,5 cm dik)
1 plakje schouderham, in 4
4 plakken Appenzeller®
1 el gemengde tuinkruiden (platte peterselie, tijm, basilicum)
4 el bloem
1 ei, losgeklopt
50 g paneermeel
zout, peper

Garnituur:
notensla

Bereiding

1. Verwarm 1 el olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Sauteer de champignons 3 minuten. Bestrooi met zout en peper. Zet apart.
2. Maak overlangs een inkeping in de medaillons. Vul deze met de ham, de Appenzeller®, de champignons en de tuinkruiden. Haal het vlees door de met zout gemengde bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Verwarm de resterende olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Bak de medaillons 3 à 4 minuten aan elke kant.
3. Verdeel de medaillons over de borden. Lepel er wat kooknat over. Garneer met blaadjes notensla.

Bereiding: 15 min
Kooktijd: 9 min

Informatie

Gemakkelijk

Aanbeveling

Serveer met een gegrilde tomaat, tomatensaus, gestoomde aardappels of puree.

Handig om te weten:
Vervang de medaillons door een ribstuk of een varkens- of kalfslapje.

Kaas in dit recept

Naar overzicht