Recepten met Zwitserse kaas
Naar overzicht
Macaroni met 3 Zwitserse kaassoorten

Macaroni met 3 Zwitserse kaassoorten

Ingrediënten

Voor 4 personen
300 g macaroni
1 tl boter
1 handvol/handje peterselie, fijngehakt
150 g Emmentaler AOP, geraspt
1 Tomme Vaudoise, in blokjes
2,5 dl room (vetgehalte 35%)
1 dl groentebouillon
75 g Tête de Moine AOP, in roosjes
zout, peper

Benodigde tijd: Bereiding: 15 min. Kooktijd: 12 à 15 minuten

Bereiding

1. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken. Zet opzij.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met boter. Meng in een schaal de peterselie, de Emmentaler AOP, de Tomme Vaudoise, de room en de bouillon. Voeg de helft van de roosjes Tête de Moine AOP toe en (zout en) peper. Giet het room-kaasmengsel over de pasta en roer goed. Verdeel de pasta over de ovenschaal. Gratineer 12 à 15 minuten in de oven totdat de korst mooi goudgeel is.
3. Garneer met de resterende roosjes Tête de Moine AOP.

Kaas in dit recept

Bron

Thomas Meersseman, Asse

Naar overzicht