Recepten met Zwitserse kaas
Naar overzicht
Scones met Emmentaler AOP

Scones met Emmentaler AOP

Ingrediënten

Voor 6 scones:
225 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
40 g koude boter, in blokjes
80 g Emmentaler AOP, geraspt
1 dl karnemelk
zout, peper

Garnituur:
kruidenboter
tomatentapenade, kant en klaar

Benodigde tijd: Bereiding: 20 min Kooktijd: 10 min Rusttijd: 5 min

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng in een kom de droge ingrediënten: zeef het bakmeel. Voeg zout, bakpoeder en boter toe. Bewerk met de vingertoppen totdat het deeg kruimelig wordt. Voeg de Emmentaler AOP en vervolgens geleidelijk de karnemelk toe totdat een soepel deeg verkregen is. Zet 5 minuten koel.

2. Plaats het deeg tussen twee vellen bakpapier. Rol het deeg met een deegroller uit tot een schijf van ongeveer 3 cm dik. Met een snelle draaibeweging steek de scones uit met een uitsteekvorm van 6 cm diameter. Plaats ze op een met bakpapier beklede plaat. Borstel met een kwastje wat water op de scones voor een goudbruine kleur.

3. Bak ze 10 minuten hoog in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Snij de scones in 2. Besmeer ze met kruidenboter en tomatentapenade

Aanbeveling

Bewerk het deeg snel zodat het niet te zwaar wordt, de scones zakken anders in. Steek de scones uit met een snelle beweging zodat ze tijdens het bakken mooi rijzen.

Kaas in dit recept

Bron

Karen Postma, Veenendaal

Naar overzicht