Recepten met Zwitserse kaas
Naar overzicht
Venkelsoepje met blokjes Appenzeller®

Venkelsoepje met blokjes Appenzeller®

Ingrediënten

Voor 4 personen
7,5 dl groentebouillon
2 venkelknollen, schoongemaakt, in plakken
zout, peper

Knoflookcroutons:
100 g oud brood, in blokjes
2 el olijfolie
½ tl knoflookpoeder

50 g Appenzeller®, blokjes

Garnituur:
venkelblad

Benodigde tijd: Bereiding: 15 min Kooktijd: 3 min

Bereiding

1. Breng de bouillon aan de kook. Stoom ondertussen de venkelknol gedurende 3 minuten. Voeg de venkel toe aan de bouillon. Verwerk. Voeg zout en peper toe.
2. Knoflookcroutons: bestrijk de blokjes brood met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder. Verwarm een bakpan met antikleeflaag. Bak de blokjes brood goudbruin aan alle kanten gedurende ongeveer 3 minuten. Zet apart.
3. Verdeel de soep over thermos of weckpotten. Bestrooi met venkelgroen. Meng de blokjes Appenzeller® en de croutons in een kommetje.

Kaas in dit recept

Bron

SCM Benelux

Naar overzicht