Beitragsbild.jpeg

Daar waar de koeien grazen op de vruchtbare en zonnige Alpenweiden, waar bij het ochtendgloren de koeherder de rijke melk verkaast, daar vindt de Berner Alpkäse zijn oorsprong. De niet-bemeste graslanden bieden een buitengewone bloemen- en kruidenrijke begroeiing. Deze kruidige smaken en de pure berglucht doordringen de Berner Alpkäse. Onderzoek heeft aangetoond dat de Berner Alpkäse een relatief hoog gehalte bevat aan linoleenzuur, deel uitmakend van de Omega 3-vetzuren.

Geschiedenis

Wanneer de alpenkaas uit het Berner Oberland vijf tot zeven maanden oud is, wordt de kleverige laag korstflora afgewassen. Aansluitend rijpt hij verder in een speciale opslagruimte bij een temperatuur van ca. 12 °C en een relatieve luchtvochtigheid van 70 tot 75%. Zo ontwikkelt de kaas zich tot Berner Hobelkäse AOP. Zijn unieke aroma komt van de sappige alpenweiden, de traditionele productie en speciale opslag.

Recepten met deze kaas

  • Berner Alp-und Hobelkäse AOP
  • Inforama Berner Oberland
  • 3702 Hondrich

De Berner Alpkäse AOP wordt tijdens de zomer dagelijks geproduceerd met rauwe alpenmelk.