Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Berner Alp- en Hobelkäse AOP

Daar waar de koeien grazen op de vruchtbare en zonnige Alpenweiden, waar bij het ochtendgloren de koeherder de rijke melk verkaast, daar vindt de Berner Alpkäse zijn oorsprong. De niet-bemeste graslanden bieden een buitengewone bloemen- en kruidenrijke begroeiing. De Berner Alpkäse is doordrongen van deze essence, samen met de verkwikkende berglucht. Onderzoek heeft aangetoond dat de Berner Alpkäse een relatief hoog gehalte bevat aan linoleenzuur, deel uitmakend van de Omega 3-vetzuren.

Wanneer de alpenkaas uit het Berner Oberland vijf tot zeven maanden oud is, wordt de smeer ervan afgewassen. Aansluitend rijpt hij verder in een speciale opslagruimte bij een temperatuur van ca. 12 °C en een relatieve luchtvochtigheid van 70 tot 75%. Zo ontwikkelt de kaas zich tot Berner Hobelkäse AOP. Zijn unieke aroma komt van de sappige alpenweiden, de traditionele productie en speciale opslag.

Berner Alp-und Hobelkäse AOP

De Berner Alpkäse AOP wordt tijdens de zomer dagelijks geproduceerd met rauwe alpenmelk.

CasAlp
Sortenorganisation Berner Alp- und Hobelkäse AOP
Inforama Berner Oberland

3702 Hondrich
Telefoon: +41 (0) 31 636 04 98

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.