Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Alpenkaas en regionale specialiteiten

De Zwitserse alpenkaas wordt alleen in de zomer gemaakt in een alpenkaasmakerij waar de koeien buiten in de alm grazen. Hun uitzonderlijke smaak, de traditionele productiemethoden, het vakmanschap en de natuur spelen de hoofdrol. Dat maakt deze kaas uniek, heerlijk en onvergelijkbaar.

Er bestaat niets zoiets als één Zwitserse alpenkaas. Er wordt de consument namelijk een scala aan regionale specialiteiten geboden. De kenmerkende eigenschappen van het geografisch gebied en de gewoontes en gebruiken van de lokale kaasmakers zorgen voor talloze smaakverschillen. Het uiterlijk van de kaas, de herkomst die de smaak beïnvloedt, het productieproces en de rijpingsgraad maken de kaas uniek. De koeien zoeken hun voer op de berghellingen met overvloedige en sappige weiden, boordevol gras met heerlijk geurende kruiden en bloemen. Van alm tot alm is de alpenflora anders. Deze verse alpenkruiden leveren een karaktervolle, smakelijke rauwe melk op. Nog maar net gemolken wordt de kruidige rauwe alpenmelk – die nog warm is – direct ter plekke in grote kaasketels boven een houtvuur verwerkt. Dat houtvuur en het vakmanschap van de alpenkaasmaker/maakster zijn ook bepalend voor de diversiteit in smaken van de alpenkaas.

Alpkäse und Spezialitäten

Zwitserland heeft ontelbare regionale alpenkazen en lokale kaasspecialiteiten. Hier leest u er meer over.

Schweizer Alpkäse
c/o Schweizer Milchproduzenten SMP
Weststrasse 10

3000 Bern 6
Telefoon: +41 (0) 31 359 53 17

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.