Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.
Emmentaler AOP Urtyp®
Emmentaler AOP Urtyp®

Emmentaler AOP Urtyp®

«De geschiedenis van de Zwitserse Emmentaler AOP gaat terug tot 1291, toen de kaas uit de vallei van de Emme voor het eerste in een document werd vermeld. Het Consortium Emmentaler AOP heeft deze unieke traditie van de oorspronkelijke Emmentaler overgenomen en daaruit de topkwaliteit Emmentaler AOP URTYP® gecreëerd, die de voorvader van alle Emmentalers uit de 13de eeuw volgens de huidige en historische kennis zeer dicht benadert. In tegenstelling tot andere kwaliteiten uit het Emmentaler AOP-assortiment, die in de eerste plaats verschillen in rijptijd, begint de bijzondere wordingsgeschiedenis van een Emmentaler AOP URTYP® met de productie van de jonge kaas: voor de productie van Emmentaler AOP URTYP® komen enkel kaasmakerijen in aanmerking, die volgens strenge criteria geselecteerd zijn. »
REK AG, Oberbütschel
Harde kazen
Kaastype
Rauwe melk
Melkverwerking
Koemelk
Melksoort
Volvet
minstens
45%
Vetgehalte
Dierlijk stremsel
Lebferment
Lebferment
Tolerantie
Lactosevrij
Glutenvrij
Maanden
minstens
12
Duur rijping
Smaak
aromatisch met volle smaak
Labels
AOP/IGP
Gebied
Bern Regio, Noordwest Zwitserland, Oost-Zwitserland, Centraal Zwitserland
Seizoen
Ganse jaar
Wielgrootte
80.00-100.00 kg
Emmentaler AOP

Wie Emmentaler AOP proeft, weet het: deze even grote als wereldberoemde kaas spreekt voor zich. Emmentaler AOP is stuk voor stuk een stukje natuur.

Emmentaler Switzerland
Consortium Emmentaler AOP
Zieglerstrasse 43 B
Postfach

CH-3000 Bern 14
Telefoon: +41 (0)31 388 42 42
Fax: +41 (0)31 388 42 40

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.