«Der Sbrinz kommt ursprünglich aus der Innerschweiz. Im Einklang mit
Natur, Mensch und Tier wird Sbrinz nach traditioneller Handwerkskunst
und ökologischen Grundsätzen hergestellt. Der Extrahartkäse reift 2–3
Jahre, ist vollendet im Geschmack und vielseitig in seiner Verwendung.
Geeignet als Tafelkäse, gemöckelt und gehobelt. Fluonalp Sbrinz–ein
Stück Innerschweiz.
»
Molkerei-Käserei Schnider AG,
Giswil
Extra harde kazen
Kaastype
Rauwe melk
Melkverwerking
Koemelk
Melksoort
Volvet
minstens
45%
Vetgehalte
Dierlijk stremsel
Lebferment
Tolerantie
Lactosevrij
Glutenvrij
Maanden
20-40
Duur rijping
Smaak
Zout
Sterk
Ranzig
Labels
AOP/IGP
Gebied
Centraal Zwitserland
Seizoen
Kan-Oktober
Wielgrootte
35.00-45.00
kg
Sbrinz AOP
Sbrinz AOP – geen andere kaas kan op zo veel manieren worden gegeten als deze extra harde kaas uit Centraal-Zwitserland: in stukjes, geschaafd op rolletjes of geraspt.
Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.