Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.
Sbrinz AOP
Sbrinz AOP

Sbrinz AOP

«Deze oudste van de harde Zwitserse kazen wordt sinds 500 jaar geproduceerd in de kantons van Centraal Zwitserland. Al rond 1530 exporteerden kooplieden de goudgele, massieve Sbrinz-wielen met muilezels uit Brienz via Meiringen, Grimsel en Griespass naar Italië om deze te ruilen tegen zout en wijn. Geen wonder dat de roem van de Sbrinz al gauw tot ver voorbij de grenzen van het land reikte. Liefhebbers van over de hele wereld waarderen de bijzonder pittige smaak en de onmiskenbare brokkelige textuur. Sbrinz AOP is een rauwmelkse kaas. Hij bevat 45% vet in de droge stof. Na een uitgebreid pekelbad worden de wielen overgebracht naar een zogenaamde ‘Schwitz-keller’ (zweetkelder) met een temperatuur van 18 °C, waar de kaas in een paar dagen tijd veel vet en water verliest. In de rijpingskelder worden de wielen vervolgens verticaal opgeslagen, zodat de korst goed wordt gelucht. Regelmatig worden ze met grote zorg drooggewreven. Tijdens de rijpingsperiode van ten minste 18 maanden wordt de textuur van de Sbrinz AOP heerlijk bros en zeer licht verteerbaar. »
Amstad Chäslädeli GmbH, Zürich Windlin St. Niklausen AG, St. Niklausen OW
Extra harde kazen
Kaastype
Rauwe melk
Melkverwerking
Koemelk
Melksoort
Volvet
minstens
45%
Vetgehalte
Dierlijk stremsel
Lebferment
Lebferment
Tolerantie
Lactosevrij
Glutenvrij
Maanden
18-36
Duur rijping
Smaak
Aromatisch
Zout
Sterk
AOP/IGP
Ja
Gebied
Centraal Zwitserland
Seizoen
Ganse jaar
Wielgrootte
35.00-48.00 kg
Sbrinz AOP

Sbrinz AOP – geen andere kaas kan op zo veel manieren worden gegeten als deze extra harde kaas uit Centraal-Zwitserland: in stukjes, geschaafd op rolletjes of geraspt.

Sbrinz Käse GmbH
Merkurstrasse 2

6210 Sursee
Telefoon: +41 (0) 41 914 60 60
Fax: +41 (0) 41 914 60 61

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.