«Emmentaler AOP Réserve is een kaas voor fijnproevers. Bij de eerste kwaliteitscontrole worden de beste wielen uitgezocht voor verdere rijping en om de réserve-kwaliteit te bereiken. Deze wielen krijgen acht maanden lang een intensieve behandeling in hiervoor geschikte rijpingsruimten. Ze worden gerijpt bij een temperatuur van 11 tot 14 °C en een luchtvochtigheid van doorgaans meer dan 90%, waardoor zo hun kruidige aroma behouden. Emmentaler AOP Réserve wordt in de handel ook verkocht onder andere benamingen, die naar de langere rijpingsduur verwijzen (bijv. surchoix, rijp, pikant, enzovoort).»
Amstad Chäslädeli GmbH,
Zürich
Dorf-Chäsi Hergiswil AG,
Hergiswil LU
DORFKÄSEREI THUNDORF,
Thundorf
Lustenberger & Dürst AG,
Hünenberg See
Napf-Chäsi AG,
Luthern
Pius Hitz Feinkost,
Ebersecken
Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.