Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.
Emmentaler AOP Réserve
Emmentaler AOP Réserve

Emmentaler AOP Réserve

«Emmentaler AOP Réserve is een kaas voor fijnproevers. Bij de eerste kwaliteitscontrole worden de beste wielen uitgezocht voor verdere rijping en om de réserve-kwaliteit te bereiken. Deze wielen krijgen acht maanden lang een intensieve behandeling in hiervoor geschikte rijpingsruimten. Ze worden gerijpt bij een temperatuur van 11 tot 14 °C en een luchtvochtigheid van doorgaans meer dan 90%, waardoor zo hun kruidige aroma behouden. Emmentaler AOP Réserve wordt in de handel ook verkocht onder andere benamingen, die naar de langere rijpingsduur verwijzen (bijv. surchoix, rijp, pikant, enzovoort). »
Amstad Chäslädeli GmbH, Zürich DORFKÄSEREI THUNDORF, Thundorf Lustenberger & Dürst AG, Hünenberg See Napf-Chäsi AG, Luthern Pius Hitz Feinkost, Ebersecken
Harde kazen
Kaastype
Rauwe melk
Melkverwerking
Koemelk
Melksoort
Volvet
minstens
45%
Vetgehalte
Dierlijk stremsel
Lebferment
Lebferment
Tolerantie
Lactosevrij
Glutenvrij
Maanden
8
Duur rijping
Smaak
Sterk
AOP/IGP
Ja
Gebied
Bern Regio, Noordwest Zwitserland, Oost-Zwitserland, Centraal Zwitserland
Seizoen
Ganse jaar
Wielgrootte
75.00-120.00 kg
Emmentaler AOP

Wie Emmentaler AOP proeft, weet het: deze even grote als wereldberoemde kaas spreekt voor zich. Emmentaler AOP is stuk voor stuk een stukje natuur.

Consortium Emmentaler AOP
Postfach
Zieglerstrasse 43 B

3000 Bern 14
Telefoon: +41 (0)31 388 42 42
Fax: +41 (0)31 388 42 40

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.