«Wanneer de alpenkaas uit het Berner Oberland 5 tot 7 maanden heeft gerijpt, wordt de smeer ervan afgewassen. Daarna rijpt hij in een speciale rijpingskelder verder tot Berner Hobelkäse AOP bij een temperatuur van ongeveer 12 °C en een relatieve luchtvochtigheid van 70 tot 75%. Het unieke aroma wordt gevormd door de sappige alpenweiden, de traditionele verwerkingsmethode en de speciale opslag.»
Extra harde kazen
Kaastype
Rauwe melk
Melkverwerking
Koemelk
Melksoort
Volvet
minstens
45%
Vetgehalte
Dierlijk stremsel
Lebferment
Tolerantie
Lactosevrij
Glutenvrij
Maanden
18
Duur rijping
Smaak
Sterk
Labels
AOP/IGP
Gebied
Bern Regio
Seizoen
Kan-September
Wielgrootte
4.50-16.00
kg
Berner Alp-und Hobelkäse AOP
De Berner Alpkäse AOP wordt tijdens de zomer dagelijks geproduceerd met rauwe alpenmelk.
Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.