Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.
Berner Alpkäse AOP
Berner Alpkäse AOP

Berner Alpkäse AOP

«Waar de koeien op zonnige, sappige alpenweiden grazen, waar ze ook de nacht doorbrengen, en de alpenkaasmaker in de vroege ochtend op natuurlijke wijze de versgemolken, volle alpenmelk verkaast, daar komt de Berner Alpkäse vandaan. De natuurlijke almen zonder kunstmatige meststoffen, de speciale alpenkruiden en de gezonde, zuivere berglucht bepalen het karakter van de Berner Alpkäse. Uit onderzoek is gebleken dat deze kaas een relatief hoog gehalte aan linoleumzuur, een omega 3-vetzuur, bevat. »
Sulsalp Käserei, Hondrich
Harde kazen
Kaastype
Rauwe melk
Melkverwerking
Koemelk
Melksoort
Volvet
minstens
45%
Vetgehalte
Dierlijk stremsel
Lebferment
Lebferment
Tolerantie
Lactosevrij
Glutenvrij
Maanden
4.5-12
Duur rijping
Smaak
Zacht
Sterk
Labels
AOP/IGP
Gebied
Bern Regio
Seizoen
Kan-September
Wielgrootte
5.00-16.00 kg
Berner Alp-und Hobelkäse AOP

De Berner Alpkäse AOP wordt tijdens de zomer dagelijks geproduceerd met rauwe alpenmelk.

CasAlp
Sortenorganisation Berner Alp- und Hobelkäse AOP
Inforama Berner Oberland

3702 Hondrich
Telefoon: +41 (0) 31 636 04 98

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.