Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.
Emmentaler AOP Gotthelf
Emmentaler AOP Gotthelf

Emmentaler AOP Gotthelf

«Deze unieke kaas is opgedragen aan pastoor Albert Bitzius, alias Jeremias Gotthelf, een van de bekendste Zwitserse schrijvers. Hij leefde in de 19e eeuw in Lützelflüh in Emmental. Een van zijn populairste werken, ‘Die Käserei in der Vehfreude’, gaat over het leven op een Emmentaler kaasmakerij, in dit geval de kaasmakerij van het fictieve dorpje Vehfreude. De nieuwe Gotthelf Emmentaler AOP van Emmentaler Switzerland wordt nog altijd op precies dezelfde wijze gemaakt als in Gotthelf’s tijd, d.w.z. met zelfgekweekte culturen en in een kaasmakerij die slechts eenmaal per dag Emmentaler maakt. Het verfijnde etiket op de wielen is versierd met scènes uit Gotthelf’s bestseller. »
Harde kazen
Kaastype
Rauwe melk
Melkverwerking
Koemelk
Melksoort
Volvet
minstens
45%
Vetgehalte
Dierlijk stremsel
Lebferment
Lebferment
Tolerantie
Lactosevrij
Glutenvrij
Maanden
12
Duur rijping
Smaak
Sterk
Labels
AOP/IGP
Gebied
Bern Regio, Noordwest Zwitserland, Oost-Zwitserland, Centraal Zwitserland
Seizoen
Ganse jaar
Wielgrootte
75.00-120.00 kg
Emmentaler AOP

Wie Emmentaler AOP proeft, weet het: deze even grote als wereldberoemde kaas spreekt voor zich. Emmentaler AOP is stuk voor stuk een stukje natuur.

Emmentaler Switzerland
Consortium Emmentaler AOP
Zieglerstrasse 43 B
Postfach

CH-3000 Bern 14
Telefoon: +41 (0)31 388 42 42
Fax: +41 (0)31 388 42 40

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.