Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.
Raclette Suisse®
Raclette Suisse®

Raclette Suisse®

«Volgens zeer oude geschriften, die in de kloosters van Obwalden en Nidwalden bewaard worden, zou Willem Tell reeds in 1291 van ‘Bratchäs’, zoals raclette toen werd genoemd, genoten hebben. De kaas werd gesmolten voor een open vuur en afgeschraapt op een bord. Deze bereiding bleef lange tijd de erfenis van de boeren, het voorrecht van de bevolking van het platteland. Pas in de 20e eeuw werd deze boerenmaaltijd ontdekt in de valleien dankzij de uitvinding van de elektrische oven en het werd al snel het Zwitsers nationale gerecht. Gedurende deze tijd dook ook de Franse naam "La raclette", die afkomstig is van "racler", wat schrapen betekent. Raclette Suisse® wordt ook nu nog met veel liefde en vakmanschap geproduceerd volgens het aloude recept. »
Amstad Chäslädeli GmbH, Zürich Käserei Rüegg GmbH, Hinwil-Ringwil Seiler Käserei AG, Giswil
Halfharde kazen
Kaastype
Gepasteuriseerde melk
Melkverwerking
Koemelk
Melksoort
Volvet
minstens
45%
Vetgehalte
Dierlijk stremsel
Lebferment
Lebferment
Tolerantie
Glutenvrij
Maanden
3-5
Duur rijping
Smaak
Zacht
Aromatisch
Gebied
West-Zwitserland, Bern Regio, Oost-Zwitserland, Centraal Zwitserland, Graubünden
Seizoen
Ganse jaar
Raclette Suisse®

Raclette Suisse® – de heerlijke smeltende kaas is eenvoudig klaar te maken en kan met uitgezochte ingrediënten oneindig worden gevarieerd.

Geschäftsstelle Raclette Suisse
Weststrasse 10

3000 Bern 6
Telefoon: +41 (0) 31 359 53 25
Fax: +41 (0) 31 359 58 51

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.