«De buitengewone diversiteit van de flora in de Voor-Alpen van Freiburg en de traditionele know-how en vaardigheden van de alpenkaasmakers geven de ALP-variëteit zijn unieke karakter.
Traditioneel gemaakt in de alpenchalets met rauwe melk, ontwikkelt deze variant aroma’s met een subtiele complexiteit. Zijn verscheidenheid en typische karakter ontwikkelen zich tijdens het rijpingsproces.
Deze weergaloze kaas heeft een gerimpelde of gladde korst en wordt gewoonlijk uit het vuistje gegeten. Echte liefhebbers vinden hem ook een must op het kaasplateau.»
Halfharde kazen
Kaastype
Rauwe melk
Melkverwerking
Koemelk
Melksoort
Volvet
minstens
45%
Vetgehalte
Dierlijk stremsel
Lebferment
Tolerantie
Glutenvrij
Weken
12-25
Duur rijping
Smaak
Ranzig
Labels
AOP/IGP
Gebied
West-Zwitserland
Seizoen
Kan-Oktober
Wielgrootte
6.00-10.00
kg
Vacherin Fribourgeois AOP
Deze crèmig-smeuïge halfharde kaas is een onmisbaar ingrediënt van de populaire fondue moitié-moitié. Maar ook gewoon zo smaakt hij heerlijk.
Interprofession du Vacherin Fribourgeois
Rue Condémine 56
Case postale 2175
1630
Bulle 2
Telefoon: +41 (0) 26 919 87 56 Fax: +41 (0) 26 919 87 49
Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.