Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Aardappelcrumble

  • 30 min. Bereidingtijd, 30 min. Totale tijd
  • Vegetarisch
  • (5 Sterren/1 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 ovenvaste portievormpjes van 2,5-3 dl inhoud
  • boter voor de vormpjes
  • 800 g - 1 kg melig kokende aardappelen, bijv. Agria, geschild, in fijne reepjes geschaafd
  • 1 TL zout
  • peper uit de molen

Crumble:

  • 50 g Sbrinz, vers geraspt
  • 4 EL paneermeel
  • 4 EL melk
  • 1/2 TL paprika
  • 75 g boter, koud, in stukjes gesneden
  • 2 EL hazelnoten, fijn gehakt

Voorbereiding

  1. 1. De aardappelen zouten en in de beboterde vormpjes verdelen.
  2. 2. Voor de crumble alle ingrediënten tot en met de boter wrijven totdat een kruimelige massa is ontstaan. Hazelnoten erdoor mengen.
  3. 3. Aardappelen in het midden van de tot 240 °C voorverwarmde oven 15 minuten bakken. Crumble erover strooien en nog 10 minuten bakken.
Bereidingstip

De helft van de aardappelen vervangen door raapjes of pompoen. Daarbij past salade. Crumble is het Engelse begrip voor kruimelkorst.

Kaas in dit recept

Sbrinz AOP

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.