Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Aperitief-tongen met raclettekaas

  • 1 h. 20 min. Totale tijd
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor ca. 12 stuks

Deeg:

  • 200 g meel
  • ½ TL zout
  • 10 g gist, gebrokkeld
  • ca. 1,25 dl water
  • 1 EL raapolie

Beleg:

  • 2 knoflookteentjes, gehakt
  • 100-150 g raclettekaas, in reepjes gesneden
  • kapers, naar smaak
  • gele en rode cherrytomaten, gehalveerd, ca. 150 g
  • 1 blik ansjovis
  • 50 g salami
  • peper uit de molen of Swiss Alpine Herbs 'Raclette en fondue'
  • meel voor het uitrollen

Voorbereiding

Deeg:

  1. 1. Deeg: Meel en zout mengen, in het mengsel een kom vormen. Gist met water mengen en met de olie erin gieten. Het geheel tot een soepel deeg kneden. Afgedekt laten rijzen tot het dubbele volume.
  2. 2. Deeg in 12 stukken snijden. Op een beetje meel dun uitrollen tot een lange tong. Op de met bakpapier beklede plaat leggen en de ingrediënten erop verdelen, kruiden.
  3. 3. Op de onderste richel in de tot 220 °C voorverwarmde oven ca. 10 minuten bakken. Meteen opdienen.
Bereidingstip

Aperitief-tongen kunnen ook als voorgerecht bij een salade worden geserveerd.

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.