Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Aubergine-tomaten-lasagne met mozzarella

  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

  • 1 ovenschotel van ca. 30 cm lengte
  • vershoudfolie
  • boter voor de vorm
  • Deeg:
  • 150 g meel
  • ½ TL zout
  • 1½ eieren
  • water naar behoefte
  • 800 g aubergines
  • braadcrème om te bestrijken
  • zout, peper
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • Tomatensaus:
  • 1,25 kg tomaten
  • 2 sjalotten, fijn gehakt
  • boter voor het fruiten
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 rozemarijntakje
  • zout, peper
  • 300 g mozzarella, in plakjes gesneden
  • Sbrinz, geraspt
  • rozemarijn voor de garnering

Voorbereiding

  1. 1. Meel en zout voor het deeg mengen . Eieren erdoor roeren. Water toevoegen totdat een soepel deeg ontstaat. In folie gewikkeld 1-2 uur koud wegzetten.
  2. 2. Deeg dun uitrollen of met pastamachine tot de drie na laatste stand draaien, dan in rechthoeken snijden. In kokend zout water 3 minuten blancheren. Afgieten, met koud water afspoelen en op het werkblad leggen.
  3. 3. Aubergines in plakjes snijden en op een met braadcrème bestreken bakplaat leggen. Met braadcrème bestrijken, kruiden. In het midden van de tot 180 °C voorverwarmde oven laten garen. Iets laten afkoelen, in grove stukken snijden en met knoflook mengen.
  4. 4. Voor de saus de tomaten in stukken snijden. Sjalotten in boter fruiten, tomaten toevoegen. Geperst knoflookteentje toevoegen, rozemarijntakje toevoegen. Afgedekt door laten koken. Rozemarijn verwijderen, tomaten met de staafmixer pureren en op smaak brengen.
  5. 5. Beboterde vorm met 1/3 van de deegstukken bekleden. De schaal in lagen vullen met de heft van de aubergines, 1/3 van de tomatensaus en de helft van de mozzarella's. Deze volgorde herhalen en afsluiten met de resterende tomatensaus en deegstukken. Met Sbrinz bestrooien.
  6. 6. De lasagne In het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven 30-40 minuten bakken. Garneren met rozemarijn.
Bereidingstip

Het gaat sneller met gekocht pastadeeg of gedroogde lasagnebladen. In plaats van mozzarella feta van koemelk gebruiken. Kan een ½ dag van tevoren worden voorbereid (zonder bakken). Smaakt ook koud. Past op elk feestbuffet.

Kaas in dit recept

Sbrinz AOP

Mozzarella

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.