Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Olijvencake met Gruyère AOP

  • (5 Sterren/1 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 4 eieren
  • 10 cl olijfolie
  • 5 cl witte wijn
  • 150 g gerookte ham, in blokjes
  • 100 g groene olijven, ontpit, in schijfjes
  • 150 g Gruyère AOP, geraspt
  • 1 tl boter
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid met behulp van een keukenmachine het deeg met de bloem, de eieren, de olijfolie en de wijn.
  2. 2. Meng in een kom de ham, de olijven en de Gruyère AOP met het deeg. Voeg peper toe. Zet apart.
  3. 3. Vet een cakevorm in met de boter. Giet het deeg in de vorm. Bak ongeveer 40 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen op een taartrooster.
Bereidingstip

Tip: De cake is gaar wanneer de mespunt er droog uitkomt als je met een mes in de cake prikt.

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.