Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

‘Chalet-soep’ met Gruyère AOP

  • Vegetarisch
  • (3 Sterren/2 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen

  • 50 g geraspte Gruyère AOP per persoon
  • 900 g aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 300 g wortels, geschild en in schijfjes gesneden
  • 300 g knolselderij, geschild en in plakken gesneden
  • 100 g bladspinazie, in brede stroken gesneden
  • 400 g prei, in rondjes gesneden
  • 300 g sperziebonen, in stukjes van 3 cm gesneden
  • Peper en zout
  • 1,5 l water
  • 6 dl melk
  • 2 blokjes vleesbouillon
  • 200 g gekookte cornetti (pasta)
  • 2 bosjes gehakte peterselie en gehakte bieslook
  • 2 bekers room

Voorbereiding

  1. Breng de groenten aan de kook met zout en peper in 1,5 l water en laat 20 minuten koken op een zacht vuur.
  2. Voeg de melk en de bouillonblokjes toe en laat nog 20 minuten garen.
  3. Voeg kort voor het einde van de kooktijd de cornetti, kruiden en room toe.
  4. Serveer in een voorverwarmde soepterrine en bestrooi elke portie rijkelijk met Gruyère AOP.

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.