Courgette gevuld met tomaat

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
60 min.
Cook/bake time 60 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 courgettes, ongeveer 800 g
  • 220 g Emmentaler AOP
  • 1 groot bosje basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl witte wijn
  • Peper en zout
  • 250 g kip in fijne stukjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 300 g kerstomaten
  • Ong. 2 dl bouillon

Voorbereiding

  1. Snijd de courgettes in twee in de lengte en maak ze leeg met een lepel. Laat een rand van ongeveer 1 cm. Rasp de emmentaler AOP fijn. Hak het basilicum en de knoflook grof en doe ze in een maatbeker samen met het vruchtvlees van de courgettes en de witte wijn. Mix met de staafmixer, voeg de kaas toe aan de bereiding en kruid met peper en zout.
  2. Voeg de kip en pijnboompitten toe aan de mengeling met kaas en kruid met peper en zout. Vul de courgettes met de bereiding en leg ze in een ovenschotel. Snijd de kerstomaten in twee en leg ze naast de courgettes. Giet de bouillon erbij en gratineer gedurende 30 minuten in de oven op 200°C.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept