Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Fondue van half-om-half Gruyère AOP et Vacherin Fribourgeois AOP, broodjes, gerookt en gedroogd vlees

  • 10 min. Bereidingtijd, 8 min. Kooktijd, 18 min. Totale tijd
  • (4 Sterren/2 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 à 6 personen

  • 300 g Gruyère AOP, geraspt
  • 1 + 1 tl maiszetmeel
  • 300 g Vacherin Fribourgeois AOP, geraspt
  • 1 teentje look, in 2
  • 5 dl droge witte wijn
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 el kirsch
  • 1 scheutje citroensap
  • 800 g oud brood (ambachtelijk stokbrood, walnotenbrood, brood met zonnebloemzaadjes, sesamzaadjes, …), in blokjes
  • 200 g verschillende soorten gedroogd en gerookt vlees (grisonvlees, rauwe hertenham bellotaham, rosette, gedroogd rundvlees, spek, ...)
  • Augurken, zilveruitjes
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Meng in een kom de Gruyère AOP en 1 tl maiszetmeel. Meng in een andere kom de Vacherin Fribourgeois AOP met het resterende maiszetmeel. Zet apart.
  2. Wrijf de fonduepan in met het teentje look. Verwarm de witte wijn. Zet het vuur laag zodra het kookpunt bereikt is en voeg per handvol de Gruyère AOP toe. Roer achtjes met een houten lepel. Voeg als de Gruyère AOP gesmolten is de Vacherin Fribourgeois AOP toe en roer achtjes. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaart. Voeg de kirsch en het citroensap toe.
  3. Vul mandjes met de diverse broodsoorten, borden met het vlees en kommen met de augurken en de uitjes. Ontsteek het brandertje van het fonduestel. De vlam moet zwak zijn, de fondue mag het kookpunt niet bereiken. Dompel met behulp van een lange vork de blokjes brood in de kaas.
Bereidingstip

Heerlijk met een salade van veldsla en witloof met een balsamicovinaigrette. Tip: Roer telkens goed het brood door de fondue om deze romig te houden.

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.