Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Gevuld kalfsgebraad met Appenzeller®, tuinkruiden en hazelnoten

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kalfsgebraad (600 g)
  • 100 g Appenzeller®, geraspt
  • ½ bosje platte peterselie, fijngehakt
  • ½ bosje dragon, fijngehakt
  • ½ bosje kervel, fijngehakt
  • 75 g hazelnoten, grof gehakt
  • 2 + 2 el olijfolie
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het gebraad overlangs doormidden. Kerf met een scherp mes overlangs inkepingen aan beide kanten. Plaats het vlees tussen twee vellen bakpapier. Rol uit met een deegrol. Zet apart.
  2. Meng in een kom de Appenzeller®, de platte peterselie, de dragon, de kervel en de hazelnoten. Voeg 2 el olijfolie, zout en peper toe. Roer goed. Verdeel de vulling over het midden van het vlees. Rol het vlees op en bind af met keukengaren. Verwarm de resterende olijfolie. Braad het vlees gedurende 3 minuten aan elke kant. Gaar verder in de oven gedurende 30 minuten.
  3. Snij het vlees in plakken. Verdeel de plakken vlees over de borden en lepel er wat kooknat over.
Voedingsinformatie

Lekker met een risotto met erwten en gestoomde, goudbruin gebakken jonge wortels.

Viedo

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.