Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Gruyère AOP met 'perenbrood'

  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 dunne plakken Le Gruyère AOP, ca. 200 g
  • 4 sneetjes noten- of volkorenbrood, in staafjes gesneden
  • Perenschijfjes en sinaasappelsalie voor de garnering

Perenmassa:

  • 4 zachte conferences, ca. 100 g klein gesneden
  • Ca. 1,5 dl rode wijn of appelsap
  • 1/2 tl kaneel
  • Een beetje kruidnagelpoeder
  • Peper uit de molen

Voorbereiding

  1. De perenkwartjes met de vloeistof en de kruiden afgedekt koken, een nacht laten trekken en zwellen. Dan alles in de cutter fijnhakken.
  2. Voor het serveren de kaasplakken op borden leggen. Van de perenmassa met 2 lepels 'scheepjes' vormen en op de kaas leggen. Broodstaafjes mooi schikken en eventueel met perenschijfjes en sinaasappelsalie garneren.
Bereidingstip

In plaats van peren pruimen of gemengd gedroogd fruit gebruiken. Naar smaak met gehakte noten bestrooien. Voor een terrine de massa in een kleine, met vershoudfolie beklede cakevorm vullen en koud wegzetten Vóór het serveren voorzichtig in plakken snijden en met boter en toast serveren.

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.