Half-om-half fondue met Le Gruyère AOP Classic en Vacherin Fribourgeois AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
18 min.
Cook/bake time 18 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
  • 1 el + 1 el maïszetmeel (maïzena)
  • 400 g Vacherin Fribourgeois AOP, geraspt
  • 1 teentje knofl ook, in tweeën
  • 2,5 tot 3 dl droge witte wijn
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 el kirsch
  • (1 scheutje citroensap)
  • zout, peper
  • 600 g oud brood, in blokjes gesneden
  • zilveruitjes in azijn, augurken

Voorbereiding

  1. Meng in een kom de Gruyère AOP met 1 el maïszetmeel. Meng in een andere kom de Vacherin Fribourgeois AOP met het resterende zetmeel. Meng vervolgens de twee kazen. Zet opzij.
  2. Wrijf de fonduepan met het teentje knoflook. Verwarm de witte wijn. Verlaag het vuur voordat het kookpunt is bereikt. Voeg op middelhoog vuur de kaas handje voor handje toe onder voortdurend roeren met een houten lepel tot de kaas is gesmolten en het mengsel homogeen is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg vervolgens de kirsch (en/of het citroensap) toe.
  3. Ontsteek het brandertje van het fonduestel. De vlam moet zwak zijn omdat de fondue het kookpunt niet mag bereiken. Plaats de pan op de brander. Vul een mand met het brood. Serveer er wat zilveruitjes en augurken bij. Prik een blokje brood op de fonduevork en dip in de fondue.
Bon
Appétit