Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Jachtschotel met gehakt, wortelen, prei en Emmentaler AOP

  • 40 min. Bereidingtijd, 15 min. Kooktijd, 55 min. Totale tijd
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Bechamelsaus:
  • • 25 g boter
  • • 25 g meel
  • • 2,5 dl halfvolle melk
  • • 1 snufje nootmuskaat
  • • 100 g Emmentaler AOP, geraspt
  • • 1 + 1 el olijfolie
  • • 2 uien, in partjes gesneden
  • • 350 g gehakt vlees, gevogelte, ...
  • • 2 wortels, in partjes
  • • 2 preien, schoongemaakt, in rondjes
  • • 2 dl tomatensaus, huisgemaakt of gebruiksklaar
  • • 400 g aardappelpuree
  • • 2 el paneermeel
  • • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1. Bechamelsaus: smelt de boter in een pan. Voeg langzaam het meel, onder voortdurend roeren, toe. Laat al roerend droogbakken. Let goed op dat de bloem niet verbrandt. Verwarm de melk. Giet er langzaam, onder voortdurend roeren, de melk bij tot de saus begint te binden. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de helft van de Emmentaler AOP toe en roer tot de kaas gesmolten is. Zet apart.
  2. 2. Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie. Zet apart. Braad het gehakt aan. Zet apart. Stoom de groenten 4 minuten. Zet apart. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  3. 3. Vet de schaaltjes in met de overblijvende olijfolie en schik de ingrediënten in lagen: uien, tomatensaus, gehakt, wortelen en prei. Voeg vervolgens een laagje aardappelpuree toe.
  4. Eindig met de bechamelsaus. Strooi er de resterende Emmentaler AOP en het paneermeel over. Gratineer in de oven gedurende 15 minuten.
  5. Lekker met een groene salade.
Aanbeveling

Lekker met een groene salade. Opmerking: dit gerecht is ideaal voor het verwerken van overgebleven puree of vlees dat je kunt fi jnhakken.

Kaas in dit recept

Emmentaler AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.