Kalfsragout met wortelgroenten en Vacherin Fribourgeois AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
50 min.
Cook/bake time 50 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 1 el olijfolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 600 g kalfsragout (in grove blokjes)
  • 2 wortels, in schuine schijfjes
  • 1 middelgrote pastinaak, in schuine schijfjes
  • 1/4 knolselderij, in stukken
  • 1/2 hokkaidopompoen, ontpit, in blokjes
  • 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier samengebonden)
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 5 cl room
  • 100 g Vacherin Fribourgeois AOP
  • Peper en zout
  • Garnituur: 2 el fijngehakte peterselie

Voorbereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een braadpan. Stoof de uien gedurende 2 minuten. Zet opzij. Bruin de blokjes vlees langs alle kanten. Voeg peper en zout toe. Zet opzij. Stoom de wortels, pastinaak, knolselderij en pompoen gedurende 2 minuten. Zet opzij.
  2. Voeg het kruidentuiltje en de groentebouillon toe. Dek af en laat 25 minuten sudderen. Voeg de groenten toe. Laat nog 10 minuten verder garen. Voeg de room en de Vacherin Fribourgeois AOP toe. Laat nog enkele minuten op het vuur staan, zodat de room doorwarmt en de Vacherin Fribourgeois AOP smelt. Verwijder het kruidentuiltje.
  3. Verdeel het vlees en de groenten over de borden. Overgiet met de saus. Bestrooi met bieslook.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept