Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Kip Saltimbocca met prosciutto en Appenzeller®

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

8 saltimbocca

  • 2 kipfilets, overlangs in 4 gesneden
  • 1 + 1 el olijfolie
  • 4 plakjes Appenzeller®, overlangs in 2
  • 8 salieblaadjes
  • 4 plakjes rauwe ham, overlangs in 2
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Smeer de kip in met 1 el olijfolie en zout. Rijg de 8 kiprepen op spiesjes. Bak 6 à 8 minuten op de grill van de barbecue.
  2. Leg op elk kipreepje een plakje Appenzeller® en een blaadje salie. Wikkel ze in de rauwe ham. Breng op smaak met peper. Nu heb je 8 saltimbocca.
  3. Bekleed de grill van de barbecue met aluminiumfolie. Leg de spiesjes op de grill. Bestrijk met de resterende olijfolie. Gaar de spiesjes in 5 à 7 minuten onder gesloten deksel.
Aanbeveling

Variatie: Verwarm de oven voor tot 200 °C. Gaar de saltimbocca in de oven gedurende 15 minuten.

Voedingsinformatie

Gemakkelijk

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.