Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Koude erwtensoep met Tête de Moine AOP

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui, gehakt
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • 4 takjes munt
  • ¾ l kippenbouillon
  • 400 g erwten
  • 3 el Tête de Moine AOP, geraspt, gemengd met
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt
  • 1 kl karwij- of komijnzaad
  • Peper en zout

Garnituur

  • 4 blaadjes munt
  • 12 roosjes Tête de Moine AOP

Voorbereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een braadpan. Laat de ui en knoflook zweten gedurende 5 minuten, zonder te laten kleuren. Voeg takjes munt en bouillon toe. Breng aan de kook en laat gedurende 5 minuten sudderen. Verwijder de munttakjes. Voeg de munt en erwten toe. Breng opnieuw aan de kook. Laat nog 10 minuten verder garen.
  2. Mix de erwten tot een zo glad mogelijke puree. Voeg de geraspte Tête de Moine AOP toe. Voeg peper en zout toe. Zet op een koele plaats gedurende 1 uur.
  3. Verdeel de soep over diepe borden, kommen of glazen. Bestrooi met de karwij- of komijnzaden. Versier met de muntblaadjes. Voeg ten slotte de roosjes Tête de Moine AOP toe.

Kaas in dit recept

Tête de Moine AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.