Koude erwtensoep met Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui, gehakt
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • 4 takjes munt
  • ¾ l kippenbouillon
  • 400 g erwten
  • 3 el Tête de Moine AOP, geraspt, gemengd met
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt
  • 1 kl karwij- of komijnzaad
  • Peper en zout

Garnituur

  • 4 blaadjes munt
  • 12 roosjes Tête de Moine AOP

Voorbereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een braadpan. Laat de ui en knoflook zweten gedurende 5 minuten, zonder te laten kleuren. Voeg takjes munt en bouillon toe. Breng aan de kook en laat gedurende 5 minuten sudderen. Verwijder de munttakjes. Voeg de munt en erwten toe. Breng opnieuw aan de kook. Laat nog 10 minuten verder garen.
  2. Mix de erwten tot een zo glad mogelijke puree. Voeg de geraspte Tête de Moine AOP toe. Voeg peper en zout toe. Zet op een koele plaats gedurende 1 uur.
  3. Verdeel de soep over diepe borden, kommen of glazen. Bestrooi met de karwij- of komijnzaden. Versier met de muntblaadjes. Voeg ten slotte de roosjes Tête de Moine AOP toe.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept