Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Krokante kippenburger met BBQ-saus en Gruyère AOP Réserve

  • (1 Sterren/1 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Om te starten

  • 100 g Gruyère AOP Réserve
  • 2 kipfilets
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 el barbecuesaus

Kippenmarinade voor de barbecue

  • 1/2 kl zout
  • 1 kl peper
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1/2 kl geplette rode paprika
  • 3 el barbecuesaus
  • 250 ml karnemelk

Paneermeel

  • 150 g bloem
  • 100 g suikervrije cornflakes, geplet
  • ½ kop paneermeel
  • 1 kl gist
  • 1/2 kl knoflookpoeder
  • 1 kl rode peper of espelettepeper
  • 3 eieren, licht opgeklopt
  • 45 ml zonnebloemolie
  • Peper en zout

Salade van rode kool

  • ¼ van een rode kool
  • 1 pot natuuryoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 2 el witte azijn
  • Peper en zout

Voorbereiding

Om te starten

  1. Ga als volgt te werk.

Kippenmarinade voor de barbecue

  1. Snijd de kippenfilets in twee. Meng in een kom de kip met alle ingrediënten van de marinade. Zet 30 minuten in de koelkast.
  2. Bereid de rodekoolsalade. Gebruik enkel de bladeren. Snijd ze in fijne reepjes. Voeg de mayonaise, mosterd en witte azijn toe. Meng goed en kruid met peper. Zet in de koelkast

Paneermeel

  1. Meng in een bord de bloem, het paneermeel, het gist, de cornflakes, rode peper, knoflookpoeder, peper en zout. Doe de opgeklopte eieren in een tweede bord.
  2. Haal de kip door het paneermeel. Haal ze vervolgens door het ei en dan een tweede maal door het paneermeel. Zet 15 minuten in de koelkast.
  3. De kip bereiden: Bak 8 tot 10 minuten in een koekenpan.
  4. Stel de hamburger samen: Rooster het brood. Snijd 8 fijne plakjes gruyère AOP Réserve. Spreid 1 eetlepel barbecuesaus uit op elk broodje, leg er een stuk kipfilet, 2 plakjes Gruyère AOP en de rodekoolsalade op.
  5. Serveer warm samen met gewone of zoete-aardappelfrietjes.
Bereidingstip

Tip: U kunt de kip gedurende 4 uur in water leggen met een handvol grof zout en een handvol witte suiker. Dit maakt de kip zeer vochtig en verbetert de textuur.

Voedingsinformatie

Weetje: De hamburger komt uiteraard uit... Duitsland, meer precies uit de stad Hamburg, waaraan hij zijn naam dankt. Duitse immigranten introduceerden het gerecht in de Verenigde Staten, waar het eerst verwees naar vlees met saus.

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.