Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Maïsquiche

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 vierkant bakblik van 22x22 cm of 1 ronde plaat 26 cm.
  • 5 dl melk
  • 4 dl water
  • 1 TL zout
  • 120 g maïsgriesmeel, fijn
  • 120 g maïsgriesmeel, middel

Beleg:

  • 1-2 rode uien, in dunne plakjes gesneden
  • 2 EL gedroogd eekhoorntjesbrood, ingeweekt, afgedropen, in stukken gesneden
  • 150 pikante Tilsiter, in plakken gesneden
  • 70 g luchtgedroogde schijven spek, in 5 cm brede stukken gesneden
  • 10 salieblaadjes
  • zwarte peper uit de molen

Voorbereiding

  1. 1. Melk, water en zout aan de kook brengen. Maïs al roerende toevoegen en dan regelmatig roerend 10 minuten zacht laten koken.
  2. 2. Maïsbrij op de koud afgespoelde plaat 2 cm dik uitstrijken, de rand iets optrekken en alles laten afkoelen.
  3. 3. Voor het beleg alle ingrediënten tot en met het spek mengen en over de maïs verdelen. Salie erover strooien en op smaak brengen.
  4. 4. Onderin de tot 210 °C voorverwarmde oven ca. 30-40 minuten bakken.
Voedingsinformatie

Daarbij past een seizoensalade

Kaas in dit recept

Tilsiter

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.