Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Mosterdsoep met Appenzeller® Extra en gerookte zalm

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 el boter
  • 2 el maiszetmeel/maïzena
  • 2 el grove Limburgse mosterd of mosterd van weleer
  • 1 dl melk
  • 5 dl kippenbouillon
  • 200 g Appenzeller® Extra, geraspt
  • zout, peper
  • Garnituur :
  • 90 g gerookte zalm, in blokjes
  • 2 lente-uitjes/bosuitjes, fijngesneden

Voorbereiding

  1. Smelt de boter in een steelpan. Voeg het maiszetmeel/maïzena toe en roer goed. Voeg de mosterd toe en roer goed. Voeg al roerend de melk toe. Laat de saus gedurende 2 minuten indikken. Zet apart.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Smelt hierin beetje bij beetje de Appenzeller® Extra. Giet de bouillon over het mosterdmengsel. Verwarm kort en zet het vuur uit. Blijf roeren tot de soep licht gebonden is. Breng verder op smaak met peper, eventueel wat zout.
  3. Verdeel de soep over de borden of glaasjes. Garneer met blokjes zalm en fijngesneden uitjes.
Bereidingstip

wees zuinig met zout, de kaas en de gerookte zalm bevatten genoeg zout.

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.