Penne met Sbrinz AOP uit Ticino

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 tot 3 el geraspte Sbrinz AOP
  • 50 g geraspte Sbrinz AOP, apart
  • 300 g penne
  • Boter (om te stoven)
  • 2 teentjes knoflook
  • Blaadjes van 1 takje rozemarijn
  • 200 g prei
  • 100 g zongedroogde tomaten op olie
  • 125 g room
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 bosje bieslook, grofgehakt
  • 100 g spek

Voorbereiding

  1. Hak de knoflook fijn. Snijd de prei en de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.
  2. Snijd het spek in reepjes en rooster.
  3. Stoof de knoflook en rozemarijn in de boter, voeg de knoflook toe, laat 5 minuten stoven en voeg dan de zongedroogde tomaten toe. Voeg ten slotte de room toe. Kruid met peper en zout.
  4. Kook ondertussen de penne in ruim water, giet af en meng onder de saus.
  5. Voeg 2 tot 3 eetlepels Sbrinz AOP, de bieslook en het geroosterde spek net voor het serveren toe.
  6. Overgiet met een straaltje balsamicoazijn.
  7. Serveer de 50 g Sbrinz AOP apart bij het gerecht.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept