Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Raap-kaas-baguettes

  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • boter voor het bakblik

Gistdeeg:

  • 250 g donker meel
  • 250 g licht speltmeel
  • 21 g gist, gebrokkeld
  • 1 dl water, lauwwarm
  • 2 TL lichte honing

Deeg:

  • 1½ TL zout
  • 150 g raapjes, schoongemaakt en fijn geraspt
  • 180 g yoghurt natuur
  • ca. 0,5 dl water, lauwwarm
  • meel voor het bestuiven
  • boter om te bestrijken
  • 250 g kaas, bijv. Emmentaler, in 2 mm dikke plakken gesneden
  • 2 grotere raapjes, met de dunschiller lokken geschild
  • ½ bosje radijsjes, in dunne plakjes gesneden

Voorbereiding

Gistdeeg:

  1. 1. Voor het gistdeeg meel mengen en een kom in het mengsel vormen. Gist in water oplossen en met de honing in de kom gieten. Met een beetje meel van de rand bedekken, 30 minuten laten staan (totdat de brij schuimt).
  2. 2. Voor het deeg zout, raapjes, yoghurt en water toevoegen en alles tot een soepel deeg kneden. Afgedekt bij kamertemperatuur laten rijzen tot het dubbele volume.
  3. 3. Deeg in drieën delen. Van het deeg drie 30-35 cm lange rollen maken. Op de beboterde bakplaat leggen. Afgedekt ca. 10-15 minuten laten rijzen. Met meel bestuiven. Meerdere malen schuin insnijden.
  4. 4. Onderin de tot 230 °C voorverwarmde oven ca. 5 minuten bakken. Oventemperatuur terugbrengen tot 180 °C, ca. 20-25 minuten afbakken. Op taartrooster laten afkoelen.
  5. 5. Broden horizontaal halveren, schuin in stukken snijden. Met boter bestrijken. Vullen met kaas, raapblokjes en radijsjes.
Bereidingstip

Voor het deeg in plaats van raapjes een stevige pompoen, bijv. potimarron, gebruiken. Broden verfijnen met bündnervlees of ham.

Kaas in dit recept

Emmentaler AOP

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.