Raap-kaas-baguettes

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
60 min.
Cook/bake time 60 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • boter voor het bakblik

Gistdeeg:

  • 250 g donker meel
  • 250 g licht speltmeel
  • 21 g gist, gebrokkeld
  • 1 dl water, lauwwarm
  • 2 TL lichte honing

Deeg:

  • 1½ TL zout
  • 150 g raapjes, schoongemaakt en fijn geraspt
  • 180 g yoghurt natuur
  • ca. 0,5 dl water, lauwwarm
  • meel voor het bestuiven
  • boter om te bestrijken
  • 250 g kaas, bijv. Emmentaler, in 2 mm dikke plakken gesneden
  • 2 grotere raapjes, met de dunschiller lokken geschild
  • ½ bosje radijsjes, in dunne plakjes gesneden

Voorbereiding

Gistdeeg:

  1. 1. Voor het gistdeeg meel mengen en een kom in het mengsel vormen. Gist in water oplossen en met de honing in de kom gieten. Met een beetje meel van de rand bedekken, 30 minuten laten staan (totdat de brij schuimt).
  2. 2. Voor het deeg zout, raapjes, yoghurt en water toevoegen en alles tot een soepel deeg kneden. Afgedekt bij kamertemperatuur laten rijzen tot het dubbele volume.
  3. 3. Deeg in drieën delen. Van het deeg drie 30-35 cm lange rollen maken. Op de beboterde bakplaat leggen. Afgedekt ca. 10-15 minuten laten rijzen. Met meel bestuiven. Meerdere malen schuin insnijden.
  4. 4. Onderin de tot 230 °C voorverwarmde oven ca. 5 minuten bakken. Oventemperatuur terugbrengen tot 180 °C, ca. 20-25 minuten afbakken. Op taartrooster laten afkoelen.
  5. 5. Broden horizontaal halveren, schuin in stukken snijden. Met boter bestrijken. Vullen met kaas, raapblokjes en radijsjes.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept