Salade van meloen, gedroogde ham, komkommer, tijm en Gruyère d’Alpage AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
25 min.
Cook/bake time 25 min.

Ingrediënten

Voor 6 personen

Vinaigrette

  • 6 el citroensap
  • 100 g extra vierge olijfolie
  • 2 kl honing
  • Zout en peper

Salade

  • 125 g Gruyère d’Alpage AOP
  • 1 meloen
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 bosje verse citroentijm
  • 12 sneetjes gedroogde ham
  • Knoflookkiemen, gewenste hoeveelheid

Voorbereiding

  1. Klop het citroensap met de olijfolie, honing, zout en peper in een grote kom. Zet opzij.
  2. Meng de in bolletjes gesneden meloen, dunne komkommerschijfjes, zeer fijn gehakte ui, gedroogde ham, tijm en knoflookkiemen in een grote kom. Voeg de vinaigrette toe en meng. Voeg de in blokjes gesneden Gruyère d’Alpage AOP toe voor het serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept