Salade van pompoen met champignons en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

Saus

  • 200 g Gruyère AOP 6 maanden
  • 200 g champignonmix
  • 2 kl olijfolie
  • 500 g pompoenvlees, bv. muskaatpompoen
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 2 takken selderij
  • 200 g gemengde sla

Voorbereiding

Saus

  1. Meng het citroensap, de olijfolie en pompoenpitolie met de honing. Kruid met peper en zout.
  2. Kuis de champignons en snijd de grootste in twee. Stoof ze in 1 eetlepel olie gedurende ongeveer 5 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg de champignons toe aan de saladedressing. Snijd de pompoen in blokjes en stoof gedurende 5 minuten in de resterende olie. Voeg de balsamicoazijn toe en kruid met peper en zout. Laat enkele minuten stoven op een laag vuur tot alle vloeistof verdampt is en de pompoen helemaal gaar is. Voeg de champignons toe, meng goed en laat 30 minuten marineren.
  3. Snijd de selderijstengels in rondjes en schaaf de Gruyère AOP in krullen. Meng alle ingrediënten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept