Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Scones met Emmentaler AOP

  • 20 min. Bereidingtijd, 10 min. Kooktijd, 30 min. Totale tijd
  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 6 scones:

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 g koude boter, in blokjes
  • 80 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 1 dl karnemelk
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • kruidenboter
  • tomatentapenade, kant en klaar

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng in een kom de droge ingrediënten: zeef het bakmeel. Voeg zout, bakpoeder en boter toe. Bewerk met de vingertoppen totdat het deeg kruimelig wordt. Voeg de Emmentaler AOP en vervolgens geleidelijk de karnemelk toe totdat een soepel deeg verkregen is. Zet 5 minuten koel.
  2. Plaats het deeg tussen twee vellen bakpapier. Rol het deeg met een deegroller uit tot een schijf van ongeveer 3 cm dik. Met een snelle draaibeweging steek de scones uit met een uitsteekvorm van 6 cm diameter. Plaats ze op een met bakpapier beklede plaat. Borstel met een kwastje wat water op de scones voor een goudbruine kleur.
  3. Bak ze 10 minuten hoog in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
  4. Snij de scones in 2. Besmeer ze met kruidenboter en tomatentapenade
Aanbeveling

Bewerk het deeg snel zodat het niet te zwaar wordt, de scones zakken anders in. Steek de scones uit met een snelle beweging zodat ze tijdens het bakken mooi rijzen.

Kaas in dit recept

Emmentaler AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.