Scones met Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor 6 scones:

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 g koude boter, in blokjes
  • 80 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 1 dl karnemelk
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • kruidenboter
  • tomatentapenade, kant en klaar

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng in een kom de droge ingrediënten: zeef het bakmeel. Voeg zout, bakpoeder en boter toe. Bewerk met de vingertoppen totdat het deeg kruimelig wordt. Voeg de Emmentaler AOP en vervolgens geleidelijk de karnemelk toe totdat een soepel deeg verkregen is. Zet 5 minuten koel.
  2. Plaats het deeg tussen twee vellen bakpapier. Rol het deeg met een deegroller uit tot een schijf van ongeveer 3 cm dik. Met een snelle draaibeweging steek de scones uit met een uitsteekvorm van 6 cm diameter. Plaats ze op een met bakpapier beklede plaat. Borstel met een kwastje wat water op de scones voor een goudbruine kleur.
  3. Bak ze 10 minuten hoog in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
  4. Snij de scones in 2. Besmeer ze met kruidenboter en tomatentapenade
Bon
Appétit

Kaas in dit recept