Smeuïg roerei met Emmentaler AOP Classic

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
10 min.
Cook/bake time 10 min.

Ingrediënten

4 personen

  • 8 eieren
  • 125 ml melk
  • 100 g Emmentaler AOP Classic, geraspt
  • 2 el boter
  • zout, peper

Afwerking

  • 1 el bieslook, versnipperd
  • een paar krullen van Emmentaler AOP Classic

Voorbereiding

  1. Kluts de eieren heel stevig los. Voeg vervolgens de melk, wat zout en peper toe. Klop de massa opnieuw krachtig. Voeg de kaas toe. Meng goed.
  2. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet het eimengsel in de pan en gaar 1 minuut op middelhoog vuur totdat het mengsel begint te stollen. Verminder vervolgens de temperatuur. Breng vervolgens met behulp van een siliconenspatel het mengsel van de rand van de pan naar het midden toe. Lift de pan zo op dat het vloeibare eimengsel naar de rand stroomt. Herhaal dit totdat het eimengsel helemaal gestold is. Dit duurt ongeveer 5 minuten

Afwerking

  1. Bestrooi met versnipperde bieslook en krullen van Emmentaler AOP.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept