Smulkrans met Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
35 min.
Cook/bake time 35 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 gebruiksklaar vel bladerdeeg, vierkant
  • 8 sneetjes rauw spek
  • 6 eieren
  • 120 g Emmentaler AOP, geraspt
  • Peterselie
  • Zout en peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Kluts de 5 eieren lichtjes en kruid met zout en peper. Maak er roerei van in een pan met een beetje boter.
  3. Snijd het deeg in 8 driehoeken en leg ze in een cirkel op bakpapier. Leg een sneetje spek op elke driehoek. Verdeel de helft van de Emmentaler AOP over de krans. Verdeel hierover de roereieren en dan de rest van de Emmentaler AOP. Bestrooi met gehakte peterselie. Vouw de punten van de ster naar het midden toe. Kluts het laatste ei lichtjes en smeer hiermee de krans in. Laat ongeveer 20 minuten bakken totdat de krans mooi goudbruin is.
  4. Serveer de volledige krans op een mooie snijplank. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept