Soufflé met Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
15 min.
Cook/bake time 15 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 40 g boter
  • 60 g bloem
  • 4 dl melk
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 3 eieren, eigeel en eiwit van elkaar gescheiden
  • 150 g Gruyère AOP, geraspt
  • 1 el boter
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Smelt de boter in een steelpan. Klop de bloem met de gesmolten boter gedurende 1 minuut met een garde. Voeg de melk toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 2 minuten koken op een zacht vuur. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus afkoelen en voeg dan de Gruyère AOP en eigelen toe. Meng alles goed.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eiwitten heel stijf en roer ze voorzichtig met een spatel onder het soufflémengsel. Beboter individuele ramequins. Vul tot 2/3 met de bereiding. Maak de randen goed vrij.
  3. Bak 12 à 15 minuten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept