Soufflé van champignons en Sbrinz AOP op artisjokbodem

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 6 soufflés

  • 6 artisjokbodems, kant-en-klaar (diepvriesafdeling)
  • 2 el olijfolie
  • 5 bruine champignons, fijngehakt
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 2,5 dl melk
  • 6 eieren, eierdooiers en eiwitten gescheiden
  • 2 el room
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 75 g Sbrinz AOP, geraspt
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Knip repen bakpapier van ongeveer 7 cm breed. Rol elke artisjokbodem in een reepje van bakpapier. Plaats de rolletjes in een ovenbestendige schaal. Zet apart. Verwarm de olijfolie in een bakpan. Fruit de champignons gedurende 3 minuten. Verdeel champignons over de artisjokbodems.
  2. Smelt de boter in een stoofpan met dikke bodem. Voeg de bloem toe. Roer goed. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Voeg de eierdooiers, de room, de nootmuskaat, zout en peper toe. Voeg de Sbrinz AOP toe. Klop de eiwitten stijf. Haal de pan van het vuur en roer ze voorzichtig door het lauwwarme mengsel.
  3. Verdeel dit eiermengsel tussen de rolletjes. Bak gedurende ongeveer 20 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier. Verdeel over de borden.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept