Speltballetjes met hazelnoot en Etivaz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

Balletjes

  • 200 g speltgriesmeel
  • 1 gehakte ui
  • Boter om te bakken
  • 6 dl bouillon
  • 100 g fijngehakte hazelnoten
  • 50 g L'Etivaz AOP, geraspt
  • Peper, zout, paprika
  • Een beetje gemalen hazelnoten of bloem om de balletjes door te rollen
  • Boter of vloeibare bakboter om te bakken

Cottagecheese

  • 300 - 400 g cottagecheese natuur
  • Peper en zout
  • 5 el tuinkers

Saus

  • 3 el rode balsamicoazijn
  • Peper en zout
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 el hazelnootolie
  • 1 kl warm water
  • Salade:
  • 150 - 200 g gemengde sla (zoals eikenblad, kropsla en krulsla)

Voorbereiding

Balletjes

  1. Bak het griesmeel en de ui in de boter, bevochtig met de bouillon en breng aan de kook. Kook 5-10 minuten op een zacht vuur tot een papje, laat vervolgens 20-30 minuten wellen met het deksel op de pan. Laat een beetje afkoelen. Voeg de hazelnoten en de kaas toe en breng op smaak. Vorm balletjes van 2 cm diameter en rol ze door wat geplette hazelnoten of bloem. Bak gelijkmatig in de vloeibare bakboter op een matig vuur.

Cottagecheese

  1. Meng alle ingrediënten.

Saus

  1. Meng alle ingrediënten, voeg de sla toe en meng.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept