
Speltballetjes met hazelnoot en Etivaz AOP
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 4 personen
Balletjes
- 200 g speltgriesmeel
- 1 gehakte ui
- Boter om te bakken
- 6 dl bouillon
- 100 g fijngehakte hazelnoten
- 50 g L'Etivaz AOP, geraspt
- Peper, zout, paprika
- Een beetje gemalen hazelnoten of bloem om de balletjes door te rollen
- Boter of vloeibare bakboter om te bakken
Cottagecheese
- 300 - 400 g cottagecheese natuur
- Peper en zout
- 5 el tuinkers
Saus
- 3 el rode balsamicoazijn
- Peper en zout
- 2 el koolzaadolie
- 2 el hazelnootolie
- 1 kl warm water
- Salade:
- 150 - 200 g gemengde sla (zoals eikenblad, kropsla en krulsla)
Voorbereiding
Balletjes
- Bak het griesmeel en de ui in de boter, bevochtig met de bouillon en breng aan de kook. Kook 5-10 minuten op een zacht vuur tot een papje, laat vervolgens 20-30 minuten wellen met het deksel op de pan. Laat een beetje afkoelen. Voeg de hazelnoten en de kaas toe en breng op smaak. Vorm balletjes van 2 cm diameter en rol ze door wat geplette hazelnoten of bloem. Bak gelijkmatig in de vloeibare bakboter op een matig vuur.
Cottagecheese
- Meng alle ingrediënten.
Saus
- Meng alle ingrediënten, voeg de sla toe en meng.
Bereidingstip
Schik salade en gehaktballen op borden. Garneer met cottage cheese of serveer apart. Speltgriesmeel is verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels.
Kaas in dit recept
