Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Speltballetjes met hazelnoot en Etivaz AOP

  • Zonder vlees
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Balletjes

  • 200 g speltgriesmeel
  • 1 gehakte ui
  • Boter om te bakken
  • 6 dl bouillon
  • 100 g fijngehakte hazelnoten
  • 50 g L'Etivaz AOP, geraspt
  • Peper, zout, paprika
  • Een beetje gemalen hazelnoten of bloem om de balletjes door te rollen
  • Boter of vloeibare bakboter om te bakken

Cottagecheese

  • 300 - 400 g cottagecheese natuur
  • Peper en zout
  • 5 el tuinkers

Saus

  • 3 el rode balsamicoazijn
  • Peper en zout
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 el hazelnootolie
  • 1 kl warm water
  • Salade:
  • 150 - 200 g gemengde sla (zoals eikenblad, kropsla en krulsla)

Voorbereiding

Balletjes

  1. Bak het griesmeel en de ui in de boter, bevochtig met de bouillon en breng aan de kook. Kook 5-10 minuten op een zacht vuur tot een papje, laat vervolgens 20-30 minuten wellen met het deksel op de pan. Laat een beetje afkoelen. Voeg de hazelnoten en de kaas toe en breng op smaak. Vorm balletjes van 2 cm diameter en rol ze door wat geplette hazelnoten of bloem. Bak gelijkmatig in de vloeibare bakboter op een matig vuur.

Cottagecheese

  1. Meng alle ingrediënten.

Saus

  1. Meng alle ingrediënten, voeg de sla toe en meng.
Bereidingstip

Schik salade en gehaktballen op borden. Garneer met cottage cheese of serveer apart. Speltgriesmeel is verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels.

Kaas in dit recept

L'Etivaz AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.