Surprise-eieren met Tomme Vaudoise

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 4 fijne sneetjes pancetta of bacon
  • 5 cl tomatencoulis
  • 80 g Tomme Vaudoise
  • Peper
  • 8 cl vloeibare slagroom (crème fleurette)

Voorbereiding

  1. Snijd de bovenkant van de eieren met een klein puntig mes, haal de eieren leeg, was de schalen en droog ze.
  2. Leg de sneetjes pancetta in een ovenschotel, zet in de oven en bak op 80°C totdat ze lekker krokant zijn. Bewaar ze op keukenpapier.
  3. Klop de eieren snel, voeg de in plakjes gesneden Tomme Vaudoise toe en kruid met peper en zout. Zet op een zacht vuur en blijf kloppen om klonters te vermijden.
  4. Laat inkoken tot de gewenste dikte, giet een vierde van de tomatencoulis in elk ei, doe een vierde van het mengsel van eieren en Tomme Vaudoise in elk ei en eindig met de slagroom, die opgeklopt werd met een garde.
  5. Serveer met de krokante pancetta.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept