Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Taart met 3 Zwitserse kazen en kerstomaten

  • 45 min. Kooktijd
  • Zonder vlees
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Deeg

  • 150 g bloem + 1 kl (voor de vorm)
  • 1 ei
  • 35 g Sbrinz AOP, geraspt
  • 100 g koude boter + 1 kl (voor de vorm)
  • 3 eieren
  • 2 dl room
  • ½ kl oregano
  • ½ kl tijm
  • 100 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 100 g raclette van Valais AOP, in plakjes
  • 75 g salami, in blokjes
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 600 g kerstomaten
  • 35 g Sbrinz AOP, geraspt
  • Peper en zout

Voorbereiding

Deeg

  1. Doe 75 g bloem, een snuifje zout, peper, het ei en de Sbrinz AOP in een kom. Rasp de koude boter erbij. Kneed snel alles tot een glad deeg. Wikkel in huishoudfilm en zet 30 minuten in de koelkast.
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter en bebloem een taartvorm (24 cm diameter). Rol het deeg uit om een schijf te vormen van 28 cm diameter. Leg in de vorm.
  2. Klop in een kom de eieren met de room, oregano, tijm, peper en Emmentaler AOP. Zet opzij.
  3. Leg de plakjes raclette van Valais AOP op de bodem van de taart en giet er het eiermengsel over. Bestrooi met Sbrinz AOP en verdeel de salami, pijnboompitten en kerstomaten erover. Bak de taart 45 minuten in de oven.

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.