Tagliatelle fonduta, gestoofde snijbiet met knoflook, Sbrinz AOP en Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 250 g eiertagliatelle
  • 200 g Emmentaler AOP
  • 50 g geraspte Sbrinz AOP
  • 2 bussels jonge snijbiet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eidooier
  • 30 g boter
  • Extra zuivere lichte olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Snijd de Emmentaler AOP in heel kleine stukjes en doe ze meteen in een kookpan. Laat in een andere pan de boter smelten en meng met de melk. Giet over de kaas en laat een uur rusten.
  2. Kuis en was de snijbiet. Pel de knoflook en stoof op een zacht vuur in een eetlepel olie. Voeg dan de snijbiet toe en sauteer op een hoog vuur gedurende twee minuten. Haal van het vuur en houd warm. Kook de tagliatelle al dente in een groot volume kokend gezouten water.
  3. Verwarm de melk met kaas op een heel zacht vuur tot de kaas is gesmolten. Voeg de eidooier toe en roer met een garde.
  4. Laat nog 2 tot 3 minuten op een zacht vuur staan onder voortdurend roeren. Voeg de uitgelekte tagliatelle toe en meng met de ‘fonduta’. Bestrooi met Sbrinz AOP en werk af met enkele draaien aan de pepermolen. Voeg de gestoofde snijbiet toe en serveer onmiddellijk.
Bon
Appétit