Tartelettes aux chicons, aux crevettes grises et à l’Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 12 taartjes

  • 3 struiken witloof, in reepjes gesneden
  • 1 el boter
  • 1 sjalot, gehakt
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • 3 vierkanten bladerdeeg, in 4 vierkantjes gesneden
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 dl room
  • 60 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 75 g grijze garnalen, gepeld
  • Peper en zout

Garnituur

  • Tuinkers

Voorbereiding

  1. Stoom het witloof 4 minuten. Verwarm de boter in een koekenpan en stoof de sjalot, het witloof en de knoflook gedurende 4 minuten zonder ze te laten kleuren. Laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg bakpapier in kleine muffinvormen. Leg er de vierkantjes bladerdeeg in. Zet opzij. Meng in een kom de eieren, room, Emmentaler AOP, peper en zout. Giet het eier- en kaasmengsel op de bodem van de taartjes. Verdeel het witloof. Bak in de oven gedurende 12 minuten.
  3. Haal uit de vormen. Bestrooi de taartjes met grijze garnalen. Versier met tuinkers.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept