Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Tartelettes aux chicons, aux crevettes grises et à l’Emmentaler AOP

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 12 taartjes

  • 3 struiken witloof, in reepjes gesneden
  • 1 el boter
  • 1 sjalot, gehakt
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • 3 vierkanten bladerdeeg, in 4 vierkantjes gesneden
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 dl room
  • 60 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 75 g grijze garnalen, gepeld
  • Peper en zout

Garnituur

  • Tuinkers

Voorbereiding

  1. Stoom het witloof 4 minuten. Verwarm de boter in een koekenpan en stoof de sjalot, het witloof en de knoflook gedurende 4 minuten zonder ze te laten kleuren. Laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg bakpapier in kleine muffinvormen. Leg er de vierkantjes bladerdeeg in. Zet opzij. Meng in een kom de eieren, room, Emmentaler AOP, peper en zout. Giet het eier- en kaasmengsel op de bodem van de taartjes. Verdeel het witloof. Bak in de oven gedurende 12 minuten.
  3. Haal uit de vormen. Bestrooi de taartjes met grijze garnalen. Versier met tuinkers.

Kaas in dit recept

Emmentaler AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.