
Tilsiter-bollen met port-druiven
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 4-6 personen
Tilsiter-bolletjes:
- 100 g oudbakken witbrood, zonder korst gekruimeld
- 150 g roomkwark, 2 EL honing
- 30 g boter, vloeibaar
- 2 eieren, 1 snufje zout
- ca. 50 g meel
- 150 g milde Tilsiter, in 15-20 blokjes gesneden
- Pompernikkel, gekruimeld
- Bruine suiker
Portdruiven:
- 1 el boter
- 200 g witte druiven, gehalveerd
- 1 dl witte port
Voorbereiding
Tilsiter-bolletjes:
- Voor de Tilsiter-bolletjes brood, kwark, honing, boter, eieren en zout goed mengen. Zo veel meel toevoegen dat de massa goed vormbaar is. Met de hand koekjes vormen, in het midden een Tilsiter-blokje stoppen en het geheel tot een bolletje vormen (in totaal 15-20 bolletjes).
- De Tilsiter-bolletjes in zacht kokend water 5-10 minuten laten trekken. Pompernikkel en een beetje bruine suiker mengen en de afgedropen bolletjes erdoor rollen.
- Boter in een pan smelten, druiven toevoegen, verhitten, port toevoegen, even laten koken en druiven door het fond zwenken.
- Tilsiter-bolletjes op borden schikken en de portdruiven erbij leggen. Met het fond bedruppelen.