Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Tilsiter-bollen met port-druiven

  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

Tilsiter-bolletjes:

  • 100 g oudbakken witbrood, zonder korst gekruimeld
  • 150 g roomkwark, 2 EL honing
  • 30 g boter, vloeibaar
  • 2 eieren, 1 snufje zout
  • ca. 50 g meel
  • 150 g milde Tilsiter, in 15-20 blokjes gesneden
  • pompernikkel, gekruimeld
  • bruine suiker

Portdruiven:

  • 1 EL boter
  • 200 g witte druiven, gehalveerd
  • 1 dl witte port

Voorbereiding

Tilsiter-bolletjes:

  1. 1. Voor de Tilsiter-bolletjes brood, kwark, honing, boter, eieren en zout goed mengen. Zo veel meel toevoegen dat de massa goed vormbaar is. Met de hand koekjes vormen, in het midden een Tilsiter-blokje stoppen en het geheel tot een bolletje vormen (in totaal 15-20 bolletjes).
  2. 2. De Tilsiter-bolletjes in zacht kokend water 5-10 minuten laten trekken. Pompernikkel en een beetje bruine suiker mengen en de afgedropen bolletjes erdoor rollen.
  3. 3. Boter in een pan smelten, druiven toevoegen, verhitten, port toevoegen, even laten koken en druiven door het fond zwenken.
  4. 4. Tilsiter-bolletjes op borden schikken en de portdruiven erbij leggen. Met het fond bedruppelen.
Bereidingstip

Grote bolletjes opengesneden serveren.

Kaas in dit recept

Tilsiter

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.