Tilsiter-risotto met fruit-groente

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Bakpapier voor de plaat
  • Aluminiumfolie om af te dekken

Fruit-groente

  • 1-2 rode uien, in plakjes gesneden
  • 2-3 knoflookteentjes, gehalveerd
  • 1 knolselderij, ca. 350 g, schoongemaakt, in ca. 1,5 cm dikke plakken gesneden
  • 400 g raapjes, schoongemaakt, over de lengte in ca. 1 cm dikke plakken gesneden
  • ½ bosje tijm
  • 2-3 el braadboter, vloeibaar, of braadcrème
  • Elk 2 appels en peren, geschild, klokhuis verwijderd, in schijven gesneden
  • 1 el braadboter, vloeibaar, of braadcrème
  • 2 tl ongeraffineerde suiker
  • Grof zout

Risotto

  • 1 ui, gehakt
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 2 el boter
  • 350-400 g risottorijst
  • 1,5 dl (alcoholvrije) appelwijn
  • 1 laurierblad
  • 9 dl groentebouillon, heet
  • 3-4 el halfvolle room
  • 100 g pikante Tilsiter, geraspt
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • Pikante Tilsiter, geraspt, voor het bestrooien

Voorbereiding

Fruit-groente

  1. Fruit-groente en tijm met braadboter mengen en op de voorbereide plaat verdelen. Met aluminiumfolie afdekken.
  2. Onderin de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 15 minuten garen. Folie verwijderen. Peren, appels, braadboter en suiker mengen, door de groente verdelen, niet afgedekt nog eens 15-18 minuten braden, dan zouten.

Risotto

  1. Uien en knoflook in de boter fruiten. Rijst toevoegen, meefruiten totdat ze glazig wordt. Met appelwijn blussen en helemaal inkoken. Laurier toevoegen. Steeds een beetje bouillon toevoegen, zodat de rijst altijd met vloeistof bedekt is. Onder regelmatig roeren ca. 18-20 minuten laten sudderen. Room en Tilsiter erdoor mengen, kruiden.
  2. Groente en risotto opdienen. Serveren met Tilsiter.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept